Т.ҚАЙЫПБЕРГЕНОВ ПОВЕСТЛЕРИНДЕ КӨРКЕМЛЕЎ ҚУРАЛЛАРЫНАН ПАЙДАЛАНЫЎ ШЕБЕРЛИГИ - Сарсенбаев, Қ.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Тўлепберген Қайипбергенов ҳикоялари тили ҳақида сўз юритилади, шеър композициясида қўлланган лексик бирликларнинг маъно ва тузилиши ўрганилади.
Keywords: адабий тил; лексика; семантика; фразеологизм; ташбеҳлар; гипербола; синекдоха