УГОЩЕНИЕ КАК КОГНИТИВНАЯ МОДЕЛЬ КОНЦЕПТА «ГОСТЕПРИИМСТВО» - Заримбетов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада меҳмондорчилик сценарийси рус ва қорақалпоқ тилларида «меҳмондўстлик» концептининг когнитив модели сифатида ўрганилган. Бадиий матнлар асосида «меҳмондўстлик» концепти семантик ва лингвомаданий жиҳатдан таҳлил қилинади.
Keywords: меҳмондорчилик; меҳмондўстлик концепти; когнитив модель; лингвокультурология; меҳмондўстлик рамзлари