“是” [shì] НИНГ ГРАММАТИК САТҲ ЭЛЕМЕНТИ СИФАТИДА ҚЎЛЛАНИЛИШИГА ОИД АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР - Тўхтамишев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола хитой тилидаги “是” [shì] – боғламасининг гапдаги иштироки таҳлилига доир. “是” [shì] феъли қадимги хитой тилида гапда турли вазифаларни бажариб келган, лекин замонавий хитой тилида унинг қўлланилиш доираси қисқарган. Мазкур мақолада “是” [shì] феълининг морфологик ва синтактик бирлик сифатидаги тадқиқи амалга оширилган.
Keywords: сифат (形容词); олмош (代词); от(名词); феъл(动词); боғловчи(连接词); ёрдамчи сўз(助词); эга (主语); кесим (谓语); тўлдирувчи (宾语); аниқловчи (定语); ҳол (状语)