QISQARTMA SO‘ZLARNING O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA O‘RGANILISHI - Salomova, G.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada so‘z yasalishi nazariyasida «abbreviatura» terminologiyasining o‘zbek tilshunosligidagi o‘rni haqidagi muhokamalarga va «abbreviatura» terminining kelib chiqish tarixiga murojaat qilingan. Bunda muammoga bag‘ishlangan tilshunoslarning ilmiy tadqiqot ishlari o‘rganilgan hamda ilmiy munosabatlar berilgan. Shuningdek, «abbreviatura» til o‘rganishga faqat sistemsentrizm jihatdan yondashuv emas, antroposentrizm nuqtai nazaridan til birliklarini chuqur tahlil qilish imkoniyatlari mavjudligi asoslab berilgan. Shu bois, tadqiqot butun e'tiborini antroposentrizmga, ya'ni shaxsiyat, so‘z va umuman tilning yaratuvchisi bo‘lgan insonga qaratish taqozo etgan.