СЕМАНТИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ АНГЛИЙСКИХ И КАРАКАЛПАКСКИХ ФРАЗЕОЛОГИЗМОВ С КОМПОНЕНТОМ ЗООНИМОМ С ПОЛОЖИТЕЛЬНОЙ КОННОТАЦИЕЙ - Сагатова, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада зоонимик компонентли инглиз ва қорақалпоқ фразеологик бирликларининг семантик тузилиши таҳлил қилинган. Юқоридаги таҳлил шуни кўрсатдики, ўрганилаётган фразеологик бирликларнинг семантик хусусиятлари сезиларли ўхшашликка эга. Лекин улар халқ менталитетини акс эттирувчи зоонимик компонентнинг семантикаси билан фарқланади.
Keywords: семантика; ижобий коннотация; характер; салбий; ўхшашлик