SOHIBQIRON DAVRIDA O‘ZBEK MUSIQA SAN’ATINING RIVOJ TOPISHI VA UNING E’ZOZLI SOZANDASI - Burxonova, G.U. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada Amir Temur faoliyatini, xususan, shaxsiyatini san’atsiz tasavvur etib bo‘lmasligi, Sohibqiron ilm-fan, adabiyot va san’at homiysi sifatida harbiy yurishlari chog‘ida taniqli san’atkorlar, me’morlar, shoirlar, musiqashunoslar, rassomlarni Samarqandga to‘plashga harakat qilgani, ijod qilishlari uchun imkoniyatlar yaratib berganligi mazmunan yoritib berilgan.