ТӘБИЯТ ҲӘМ ЖӘМИЙЕТ ҚАТНАСЫҚЛАРЫНДА ҚОРШАҒАН ОРТАЛЫҚТАҒЫ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ МАШҚАЛАЛАРДЫӉ КЕСКИНЛЕСИЎ ЖАҒДАЙЛАРЫ - Нурланов, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Орол денгизи қуриши натижасида Қорақалпоғистон Республикаси ҳудудида экологик инқирознинг мураккаблашуви бу ердаги табиий муҳитнинг ўзгаришига асосан халқ хўжалигининг барча тармоқларига салбий тасирини кўрсатмоқда. Мақолада экологик инқирознинг табиий муҳитга тасири ва табиий ресурслардан оқилона фойдаланишнинг аҳамияти кўрсатилган.
Keywords: экологик инқироз; экологик ҳавфсизлик; деградация; Орол денгизи; атмосфера; иқлим; ер; сув; тупроқ; ҳаво; ҳарорат; табиий ресурслар; тежамли фойдаланиш; санитария; туберкулёз; инфекция