ТОКОВЫЕ ХАРАКТРИСТИКИ ФОТОЭЛЕКТРИЧЕСКОГО МОДУЛЯ СОЛНЕЧНОЙ ЭНЕРГИИ - Игамкулова, З.М.; Юлдашев, У.Ю. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола ҳарорат ва ёруғлик каби атроф-муҳит параметрларининг ўзгариши билан боғлиқ ҳолда ҳужайранинг электр ҳаракатини баҳолаш учун схемага асосланган PV ҳужайра симуляция моделини белгилайди. Фотоволтаик модулнинг электр модели математик тенгламалар асосида аниқланади. Умумий модел MATLAB/Simulink муҳитида амалга оширилган ва ёритишни ўзгарувчи сифатида қабул қилади ва ВАХни чиқаради.