ANORGANIK KIMYODA «ISHQORIY METALLAR » MAVZUSINI O`QITISHNING PEDAGOGIK VA INFORMATSION TEXNOLOGIYA ASOSIDA DARS ALGORITMI - Ajieva, M.B.; Bekimbetova, G.N.; Sultonov, D.Q.; Umrbekova, M.U. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqolada «Ishqoriy metallar» bo`limi mavzularini o`qitishda darslar samaradorligini oshirishning didaktik manbalari va ulardan foydalanish tavsiyalari qisqacha bayon qilindi hamda pedagogik eksperiment bilan asoslangan pedagogik texnologiyalarni darsga joriy qilish natijalari keltirildi. Mavzuga oid pedagogik ekspriment Shomanay va Ellikqa’la tumani maktablarida olib borildi va sinovdan o`tkazildi. Anorganik kimyo fani maktablarda o`qitilib, undagi «Ishqoriy metallar» mavzusini o`qitishga o`quv dastur bo`yicha 22 soat ajratilgan. Mavzuni o`qitish metodikasini yaratish uchun har bir dars ta’limi xususiyatini e’tiborga olib, didaktik manba va vositalardan foydalanish algoritmi ishlab chiqildi.