ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА МЕКТЕПКЕ ШЕКЕМГИ ТӘЛИМ СИСТЕМАСЫ ҲӘМ ОНЫҢ РАЎАЖЛАНЫЎЫ - Машарипова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада бугунги кунда Қорақалпоғистонда мактабгача таълим тизими ва мактабгача таълим ташкилотларининг ривожланиши бўйича қатор маълумотлар келтирилган. Мактабгча таълим тизимининг ҳолати, мактабгча ёшдаги болаларнинг мактабгача таълим ташкилотларига қамраб олиниши ҳақида ва ташкилотларнинг фаолияти ҳақида манбаларга таянган ҳолда асосланган.
Keywords: мактабгача таълим; мактабгача таълим ташкилотлар; мактабгача ёш; мактабгача тарбия; боғча; хусусий боғча; мобиль боғча