УМАЙ АНА ОБРАЗЫНДА ҚУС КУЛЬТИНИҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Зарипова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада туркий халқлар мифологиясида кенг қамровда маълум бўлган худо она – Умай она образининг афсонавий қуш қиёфасида кўриниши ҳақида сўз юритилади. Шунинг билан бирга, қуш культининг фетишлик хизматлари ҳақида тушунча берилиб, халқ оғзаки ижодидан мисоллар келтирилади.
Keywords: миф; Умай она; қуш культи; сеҳрли қушлар; бахт қуши