ҚАРАҚАЛПАҚ ЕРТЕК ТИП СЮЖЕТЛИ ДӘСТАНЛАРЫНЫҢ ПАЙДА БОЛЫЎЫ ҲӘМ ҚӘЛИПЛЕСИЎИНДЕ ЕРТЕКЛЕРДИҢ ТУТҚАН ОРНЫ - Кеңесбаева, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ халқ фольклории асосида ертаклар достонларнинг, хусусан, ертак тип сюжетли достонларнинг пайдо бўлиши ва шакллланиш манбаси сифатида таҳлил қилинган. Бу нуқтайи назар «Тулим бий» достони мисолида батафсил фикр юритилган.