OLIY TA’LIM TEXNIKA YO‘NALISHLARIDA TAHSIL OLAYOTGAN TALABALARNING O‘ZBEK TILIDAGI MULOQOT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH - Ya.Shermatova, D. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada ona tili, ya’ni o‘zbek tili amaliy mashg‘ulot darslarining eng asosiy birlamchi maqsadi nutq va tafakkurning mutannosib holda rivojlantirishdan iborat ekanligi haqidagi shaxsiy munosabatlar yoritilgan. Texnika yo‘nalishida tahsil olayotgan ta’limida talabalarning o‘zbek tili bo‘yicha kasbiy muloqot yuritish kompetensiyasini rivojlantirish, ulardagi milliy muloqotning, nutq madaniyatining o‘ziga xos tomonlarini rivojlantirishda turli samarador usul va metodlarni qo‘llash takliflari berilgan.