HAYDAR XORAZMIYNING “GULSHAN UL – ASROR” MASNAVIYSIDA FORSCHA O‘ZLASHMA QATLAMGA OID LEKSEMALAR IFODASI - Ch.Tashmatova, N. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqolada Haydar Xorazmiyning “Gulshan ul-asror” masnaviysida ifodalangan o‘zlashma so‘zlar tasnif va tahlil etilgan. Biz ushbu tadqiqotimizda masnaviyda keltirilgan o‘zlashma qatlamga oid leksemalarning nisbatan yangi (islom hamda mo‘g‘ullar istilosidan keyingi) davr holatini o‘rganamiz. Mazkur guruhdan arabcha, fors-tojikcha va mo‘g‘ulcha o‘zlashmalar o‘rin egallaydi.