O‘ZBEK XALQ MAQOLLARIDA ANTITEZANING IFODALANISHI - Eshmanova, B.X. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada differensial sememali (antiteza) maqollar ifodalangan bo‘lib, bunda bir nechta maqollar orqali ular tarkibidagi leksik-semantik qarama-qarshilik xususiyatlari ochib berilgan. Aynan mana shunday qarama-qarshliklar maqollardagi hissiy-mazmuniy ta’sir doirasini yanada orttirishi ifoda etib o‘tilgan.