ФОНОСТИЛИСТИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ РУССКИХ И УЗБЕКСКИХ ПОСЛОВИЦ - Абдуллаева, С.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақола рус ва ўзбек мақолларининг фоностилистик хусусиятларини қиёсий ўрганишга бағишланган. Муаллиф кўпгина мақоллар ямб, анапест ва дактил асосидаги бир мисра эканлигини таъкидлайди. Рус ва ўзбек мақолларида аллитерация, диссонанс, ассонанс, ономатопея, анафора каби фоностилистик воситалардан бирдек фаол фойдаланилади. Ўзбек мақолларида келтирилган эпифора рус тилида учрамайди.
Keywords: мақол; аллитерация; диссонанс; ассонанс; ономатопея; анафора; эпифора