ИССЛЕДОВАНИЕ МИКРОЭЛЕМЕНТНОГО СОСТАВА КОЛЛЕКТОРНЫХ, РЕЧНЫХ, КАНАЛЬНЫХ И ПОДПОЧВЕННЫХ ВОД ЮЖНОГО ПРИАРАЛЬЯ - Жумамуратов, А.; Жумамуратов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада Амударё дельтасидан олинган сув намуналарининг микроэлементлар таркиби муҳокама килинади. Орол денгизи зонаси сувлари таркибини таҳлил қилиш натижалари шуни кўрсатадики, коллектор-дренаж ва ер ости сувлари таркиби заҳарли кимёвий элементлар билан сезиларли даражада ифлосланган ва дарё сувлари каналлар каналига ўтганда сувлар оғир металлар билан ифлосланган.
Keywords: Орал; сув; нейтрон-фаоллашуви таҳлили; кимёвий тарқиб; зичлик; ер ости сувлари; коэффициент; дарё сувлари; коллектор сувлари