МОДЕЛЬНЫЙ РАСЧЕТ ПАРАМЕТРА ЭЛЕМЕНТАРНОЙ ЯЧЕЙКИ Si2ZnS ПОЛУЭМПИРИЧЕСКИМ МЕТОДОМ - Хаккулов, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Квант-механик ва молекуляр динамик усулларни қўллаган ҳолда, Si нинг асосий панжараси ва Si нинг асосий пфнжарасидаги Si2ZnS нинг 3 та тетраедрал боғдан иборат киришма атомлари кластери бўлган кремний учун зарур бўлган боғланиш параметрларини (заряд ҳолати) ҳисоблашлар амалга оширилди.
Keywords: молекуляр механика усули; ярим эмпирик квант кимёвий усул; кремнийнинг зарурий тавсифларини ҳисоблаш; тугун; заряд ҳолати; кластер; кремний