PULSE PHOTON PROCESSING OF A THIN-FILM Si/Mg/Si/Sitall System - Asanov, D.J. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Bu silicid-kremniy getero-birikmalarini yaratish va yangi yarimo'tkazgich qurilmalarini qurish uchun etarli shart emas. Shu sababli, kremniyda Mg2Si plyonkalarini hosil qilishning yangi usullarini ishlab chiqish shubhasiz qiziqish uyg'otadi, bunda plyonkalarning kristallik sifatini yaxshilash uchun yuqori haroratlardan foydalanish mumkin. Ushbu ishda magniy silisidini hosil qilish uchun tezkor issiqlik bilan ishlov berish (TIB) usuli qo'llanildi. Buning asosida magniy silisidini sintez qilish uchun optimal haroratlar va impuls davomiyligi aniqlanadi.