ОСНОВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ РАБОТЫ НАД ПРЕДЛОЖЕНИЕМ В НАЧАЛЬНОЙ ШКОЛЕ - Каллибекова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада бошланғич синф ўқувчилари нутқининг синтактик тузилиши шакллантириш масаласи ёритилган, жумладан онгли равишда фойдаланиш нутқ оқимини тўлиқ таркибий ва семантик бирликларга бўлиш, фикр мавзусини таркибий ва интонацион жиҳатдан ажратиш қобилиятини ривожлантиришни англатади. Сўзлардан фойдаланган холда фикрни шакллантириш ва уларни жумлаларга бирлаштириш.