ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ПЕДАГОГИКАСЫНДА БАЛАЛАРДЫҢ ЛОГИКАЛЫҚ ОЙЛАЎЫН ЖЕТИЛИСТИРИЎДЕ ЖУМБАҚЛАР ҲӘМ ХАЛЫҚ АЎЫЗ-ЕКИ ДӨРЕТПЕЛЕРИНИҢ ӘҲМИЙЕТИ - Ибрагимова, Л.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола педагогика назарияси ва педагогика тарихи доирасида педагогика фанларининг ўта долзарб масаласига бағишланиб, унда кичик мактаб ёшидаги болалар психолгиясининг ривожланишида қорақалпоқ халқ оғзаки адабиёти намуналари бўлган болалар қўшиқлари, эртаклар, топишмоқ, тезайтишлар ва мақолларнинг таъсири ва тутган ўрни кенг ёритиб берилган.
Keywords: кичик мактаб ёшидаги болалар; болалар психологияси; психологизм; мантиқий ўргатиш; бадиий психологизм; нафосат таъсири; болалар фольклори; нафосат тарбияси психологик ривожланиш воситаси; болалар фольклори ва тарбия