ҚАРАҚАЛПАҚЛАРДЫҢ ӘМЕЛИЙ - БЕЗЕЎ ӨНЕРИ ГИЛЕМ ҲӘМ ГИЛЕМНЕН ИСЛЕНГЕН БУЙЫМЛАР - Уразимова, Т.В.; Бекжанов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола қорақалпоқ халқининг ва хусусан гилам ва гилам маҳсулотларининг декоратив безаш санъатининг долзарб масалаларига бағишланган. Ушбу ишда гилам санъатининг ишлаш техникаси, фойдаланиши, композицион ва колористик хусусиятлари, гиламда ишлатиладиган нақшлар аниқланади.
Keywords: қорақалпоқ халқнинг амалий безаш санъати; гилам ва гиламдан ишланган буюмлар; техника; композиция; нақш