ТАҲЛИЛИЙ ФИКРЛАШ ВА МУАММОЛИ ТАЪЛИМНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИКЛАРИ - Мамбеткаримов, Р.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мазкур мақолада таҳлилий фикрлаш ва муаммоли таълимни ривожлантиришда замонавий таълим масалалари кенг таҳлил қилинган ҳолда, таҳлилий фикрлаш ва муаммоли таълим усулларининг ўзига хос томонлари, унинг асосий мезонлари кўрсатиб ҳар томонлама таҳлил қилинган.
Keywords: муаммоли таълим; муаммоли вазифа; интеллектуал; субъект; руҳий ҳолат; технология; услуб; модел; фалсафа; жараён; ҳодиса