МАКТАБЛАРДА ТАСВИРИЙ САНЪАТ ТАЪЛИМИНИ ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ШАРОИТИДА МОДЕРНИЗАЦИЯЛАШНИНГ КОНЦЕПТУАЛ АСОСЛАРИ - Кайпов, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада тасвирий санъат таълими мазмунини модернизациялашнинг ижтимоий-педагогик талаблари ва зарурати назарий жиҳатдан таҳлил қилинган, шунингдек, амалий ечимлари, вазифалари кўрсатиб берилган. Тасвирий санъат таълимини такомиллаштиришнинг хусусиятлари тадқиқ қилинган. Умумтаълим мактабларда тасвирий санъат таълими мазмунини модернизациялашнинг концептуаль асослари Қорақалпоғистон мактаблари мисолида ўрганилган.