KREATIV QOBILIYAT VA UNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI TUSHUNCHALARINING ILMIY - PEDAGOGIK MOHIYATI - Allaxova, G.Y. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ushbu maqolada umumta’lim muassasalari o‘quvchilarining kreativ qobiliyatlarini rivojlantirish, ularda ijodiy tasavvur, mantiqiy tafakkur xislatlarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, umumta’lim muassasalarida kreativlikni rivojlantirishning muhim pedagogik shartlari va belgilari, kreativ faoliyatni amalga oshirishning e’tiborli jihatlari haqida so‘z boradi.