QISSALARDA SARGUZASHT UNSURLAR (Tohir Malik asarlari misolida) - Sapayeva, F.; D.Mirzayeva, O.Kurbanbayev, N.Xojaahmadova (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada Tohir Malik qissalarining badiiy xususiyatlari, shuningdek qissalarida inson ma’naviyati bilan bogʻliq muammolar, ulardagi sarguzasht unsurlar u yoki bu darajada badiiy talqin etilgan. Oʻquvchilarning alohida mehrini qozongan ”Shaytanat”, ”Alvido bolalik” singari detektiv-sarguzasht qissalari tahlilida ushbu masalalarga yangicha tamoyillar asosida yondoshildi.