ХАЛҚ ДОСТОНЛАРИДА ОИЛА ТИЗИМИГА ОИД ЛЕКСЕМАЛАР - Нарматова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада оила тизимига оид лексемаларнинг тарихий-маиший ҳаётдаги ўрни, маънолари, этимологияси ва халқ достонларида қўлланилиш даражалари ҳақида сўз юритилган.
Keywords: халқ достонлари; оила тизими; адабий тил; лексемалар; луғат; араб тили; туркий тиллар