ХАЛҚ ДОСТОНЛАРИДА ҚАВМ-ҚАРИНДОШЛИККА ОИД ЛЕКСЕМАЛАР - Нарматова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада қавм-қариндошликка оид лексемаларнинг тарихий-маиший ҳаётдаги ўрни, маънолари, этимологияси ва халқ достонларида қўлланилиш даражалари ҳақида сўз юритилган.
Keywords: халқ достонлари; қавм-қариндошлик; тарихийлик; маъно; этимология; адабий тил; лексемалар