Т.СЕЙТЖАНОВ ПОЭМАЛАРЫНЫҢ КӨРКЕМЛИК ӨЗГЕШЕЛИГИ - Ктайбекова, З.; Қырқбаева, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада қорақалпоқ адабиётида лиро-эпик жанр ҳисобланган – поэмалар ҳақида сўз боради. Поэмаларнинг ғоявий-театик, жанрий ва бадиий хусусиятлари таниқли қорақалпоқ шоири Т.Сейтжанов асарлари мисолида таҳлил қилинган. Шоир Т.Сейтжановнинг хотин-қизлар тақдири, муҳаббат, иккинчи жаҳон уруши мавзуларидаги поэмаларининг поэтик хусусиятлари, бадиий маҳорат билан талқин қилинган.
Keywords: қорақалпоқ адабиёти; поэма; жанр; шоир; тематика; маҳорат; лирик қаҳрамон