“ЎТИН ТЎЙИ” УДУМИНИНГ ЛОКАЛ ХУСУСИЯТЛАРИ - Худайқулова, Л. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада Жанубий Ўзбекистон ҳудудида истиқомат қилувчи аҳоли ўртасида нишонланадиган хатна тўйи маросими тизимидан жой олган “ўтин йиғар” ёки “ўтин тўй” ва “нон пиширар” каби удумларнинг қадимийлиги ва тарихий асослари мифологияга бориб тақалиши ҳақида фикр юритилади.
Keywords: фольклор; тўй; анъана; маросим; тизим; тимсол; мифология; руҳ; тасаввурлар