ТҮРКИЙ ФОЛЬКЛОРТАНЫЎДА АҢЫЗЛАРДЫҢ ИЗЕРТЛЕНИЎИ ҲАҚҚЫНДА - Елмуратов, Р.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада фольклор жанрларидан бири бўлган ривоятларнинг ўзига хос хусисиятлари ҳақидаги тадқиқотларга назар ташланади ва туркий ҳамда жаҳон фольклоршунослигида ривоятлар ҳақидаги олиб борилган илмий тадқиқотлар қиёсий таҳлил қилинади. Уларнинг типологик ўхшашликлари ва ўзгачаликлари аниқланади.