РЕПРЕЗЕНТАТИВ НУТҚИЙ АКТЛАРНИ ДИСКУРСДА ВОҚЕЛАНТИРИШ УСУЛЛАРИ - Шамахмудова, А.Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мазкур мақола доирасида ҳурмат тамойилларининг испан мулоқот матнида воқеланишининг лисоний стратегиялари, яъни тил соҳиблари томонидан нутқнинг хушмуомала воқелантирилиши жараёнида ишлатиладиган мулоқот стратегияларини таҳлил қилиш мақсади қўйилган. Ҳурмат тамойиллари ижтимоий ҳамкорликнинг лисоний кодлаштирилишида намоён бўлиб, ушбу тамойилларнинг тил тизимида акс этиш воситалари даврлар ўтиши, ижтимоий муҳитнинг ўзгариши билан бошқа шакллар орқали воқеланишини кузатиш мумкин.