KÓRKEM TEKSTTI LINGVOPOETIKALIQ ANALIZLEWDIŃ TEORIYALIQ TIYKARLARI - Jolımbetova, Sh. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada badiiy matnni lingvopoetika o'rganishning nazariy masalalari, xususan, badiiy matnni fonetikasi, semantikası, matn lingvistikası va uning izlanish tarixi, uning asosiy ittifoqliklaridagi nazariylik muammolari haqida atroflicha so'z yuritiladi. Lingvopoetika bo'yicha A. A Poetbnaya, A, Peshkovskiy, I. V. Sherba, V. M. Jirmunskiy, V. V. Vinogradov, A. A. Lipgart, M. Yóldashev kabi olimlarning ilmiy tadqiqotlari bo'yicha nazariy fikrlariga to'xtab o'tdik.