ТЕРМИНЫ КАРАКАЛПАКСКОГО ЯЗЫКА И ИХ МЕТОДЫ ОБРАЗОВАНИЯ - Бердимуратова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Қорақолпоқ тилининг алоҳида лексика таркиби ҳамиша тадқиқотчилар назарида. Маҳсус лелсика энг муҳим ролини илмда намоён этади, бу эрда унинг қўлланилиши ҳар қандай қийинчилик даражасидаги илмий маълумотларни аниқ узатиш имконини беради. Маҳсус оғзаки бирликлар орасида этакчи ўринлардан бири терминологияга тегишли. Кўп ўн йилликлар давомида қорақолпоқ тилшунослигида атама назарияси ва алоҳида атама тизимларининг турли муаммолари жадал ишлаб чиқилган. Ушбу мақолада педагогик қорақолпоқ терминологиясининг шаклланиши ва ўрганилишини кўриб чиқамиз.