ӨЗБЕК, ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ТҮРКМЕН ТИЛЛЕРИНДЕ АЙЫРЫМ КИЙИМ-КЕНШЕК АТАМАЛАРЫНЫҢ ЭТИМОЛОГИЯСЫ ҲӘМ УҚСАСЛЫҚЛАРЫ ҲАҚҚЫНДА - Бегжанов, Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада ўзбек, қорақалпоқ ва туркман тиллари мисолида айрим кийим атамаларининг этимологияси ва вазифаси қиёсий жиҳатдан муҳокама қилиниб, уларнинг ўхшашлиги ва ўхшаш шакллари аниқланган.
Keywords: кийим-кечак; этимология; маданият; этник келиб чиқиш; типология; тилшунослик; луғат; бадиий таржима