ЭТНОНИМЫ В ТОПОНИМИИ КАРАКАЛПАКСТАНА - Алланиязов, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада этнонимлар асосида юзага келган топонимлар ҳақида сўз боради. Қорақалпоғистон этнотопонимлари қуйидаги гуруҳларга бўлиб ўрганилди: 1) қорақалпоқ уруғ ва қабилалари номлари асосида юзага келган топонимлар; 2) қозоқ, ўзбек, туркман уруғ ва қабилалари номларидан ясалган топонимлар; 3) халқлар номидан ясалган топонимлар.