ҚАСЫМ ӘЎЕЗОВ – МӘМЛЕКЕТЛИК ҒАЙРАТКЕР (1930-1936-ЖЫЛЛАР) - Матсалаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақоламизда йирик давлат арбоби Қасıм Авезовнинг 1930-1936-йилларда ҳукумат бошлиғи бўлган давридаги амалга оширилган ишлар ҳақида тўхтаб ўтамиз. Шунингдек, шу даврга тегишли тóпланган манбалар таҳлил қилинади.
Keywords: қорақалпоқ; автоном; Қозоғистон; Шаббоз; совет; колхоз