КАРАКАЛПАКСТАН В 1980-Е ГОДЫ - Кощанов, Б.; Юсупов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Амударё ва Орол денгизининг сув сатҳининг пасайиши, ичимлик суви камайиши сифатининг ёмонлашиши, деҳқонларнинг ўртача иш ҳақисининг пасайиши, Орол денгизи тубининг чўлланиши ва Ўзбекистон ва Қорақалпоғистонда пахта иши ҳақида сўз юритилади.
Keywords: аҳоли; дарё; лойиҳаси; пахта; олим; шаҳар; қищлоқ; денгиз; Қара қум; Устюрт; ҳудуд; саломатлик; оила