ЎЗБЕКИСТОН ТОҒ ЗОНАСИ БАРҚАРОР РИВОЖЛАНИШИ МУАММОЛАРИ ВА УЛАРНИНГ ЕЧИМИ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Туроб, Ж.Ж.; Қурбонов, Ш.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Ўзбекистон тараққиётининг янги даврида тоғ зонасининг барқарор ривожланишида содир бўлаётган ўзгариш ва тенденциялар, давлатнинг тартибга солиши ва қўллаб-қувватлаши масалаларига эътибор қаратилган. Шунингдек, мавжуд назарий ва статистик маълумотлар асосида Ўзбекистон тоғли ҳудудлари ижтимоий-иқтисодий ривожланиши бўйича йўналишлар, хулоса ва тавсиялар берилган.
Keywords: тоғ релъфи; тоғ ландшафти (табиати); тоғ одамлари (аҳоли); тоғ маъмурий туманлари; тоғ хўжалиги; тоғ ижтимоий-иқтисодий баландик зоналлиги (хўжалик); барқарор ривожланиш; салоҳият; иқтисодиёт