ЗИЁРАТ ТУРИЗМИНИНГ КИЧИК ҲУДУДЛАР ИҚТИСОДИЁТИДА ТУТГАН ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Қурбонов, Ш.Б.; Тўраев, Қ.Т.; Тўраева, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада республикадаги қатор зиёратгоҳларида олиб борилган кузатувлар ҳамда социологик ўрганишлар асосида диний ва зиёрат туризмининг кичик ҳудудлар (зиёратгоҳлар жойлашган аҳоли пунктлари, маҳаллалар) иқтисодиётидаги ўрни ва аҳамияти баҳоланишга ҳаракат қилинган. Хусусан, диний ва зиёрат туризмининг аҳоли бандлигига таъсир этишнинг занжирсимон схемаси ишлаб чиқилган ҳамда у занжирсимон модел асосида зиёратгоҳлар жойлашган аҳоли пунктларида кичик ва оилавий тадбиркорликнинг ривожлантириш бўйича таклифлар илгари сурилган.
Keywords: туризм; зиёрат туризми; диний туризм; кичик ҳудудлар; маданият географияси; диний объектлар; ҳудудлар иқтисодиёти