ПРОБЛЕМА СХОДИМОСТИ ИНТЕРВАЛЬНОГО МЕТОДА ОБРАТНОЙ МАТРИЦЫ ДЛЯ РАСЧЕТА УСТАНОВИВШИХСЯ РЕЖИМОВ ЭЛЕКТРОЭНЕРГЕТИЧЕСКИХ СИСТЕМ - Ибрагимов, А.А.; Хамроева, Д.Н.; Мамуров, Т.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада параметрлари интервал ноаниқликка эга бўлган шартларда электроэнергетик тизимларининг барқарор ҳолатларини ҳисоблаш учун тескари матрица итерацион усули қаралган. Таклиф этилаётган усулнинг интервал комплекс сонлар фазосида яқинлашиш масаласи тадқиқ қилинган. Усулнинг яқинлашиш баҳоси яратилган итерацион схемада ҳосил бўлган интервал матрицанинг спектрал радиуси асосида олинган.
Keywords: электр тармоқлари; электр тизимларининг ночизиқли турғун ҳолат тенгламалари; интервал таҳлил; комплекс интервал сонлар тўплами; спектрал радиус