AYOLLARDA PERINATAL DAVRDAGI PSIXOEMOTSIONAL HOLATLAR DIAGNOSTIKASI: METODIKALAR TASNIFI - Kalandarova, M.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada ayollarda perinatal davrda psixoemotsional holatlarni tadqiq qilish va salbiy emotsional holatlar aniqlanganda psixologik yordam ko‘rsatish zarurligi tahlil qilingan. Reproduktiv soha psixologiyasidagi biopsixosotsial yondashuv nuqtayi nazaridan qaraganda perinatal davrdagi ayollar kechinmalarining o‘ziga xosligi, bu davrdagi xavotirli-depressiv alomatlarning rivojlanish omilini alohida maxsus o‘rganishni talab qiladi. Gestatsiya va tug‘ruqdan keyingi davrlarda ayollardagi emotsional holatlarni psixodiagnostika qilish va salbiy emotsional holatlarni aniqlashning zamonaviy metodik majmuasi taqdim qilingan.