СЎЗЛАШУВ МАДАНИЯТИНИНГ МИЛЛИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Юсупова, Г.; Бобожонов, М.; Юсупов, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада ўзбек сўзлашув маданиятининг миллий хусусиятлари ҳақида сўз юритилади. Нутқий мулоқотда сўзловчи ва тингловчи ўртасидаги муносабат ғоятда муҳимлиги ва сўзлашув маданияти ҳар бир тил бирлигини шароитга қараб, йиллар мобайнида қабул қилинган меъёрлар асосида қўллаш санъатидир. Нутқий мулоқот деганда - мулоқот жараёнида лисоний ва нолисоний воситаларнинг биргаликда, ҳамкорликда ишлатилиши тушунилади.
Keywords: вербал; новербал; товуш образи; нутқ; жаргон; нутқий коммуникация; нутқий шароит; ахборот канали; мулоқот