BOSHLANG‘ICH MATEMATIKA DARSLARIDA ROST VA YOLG‘ON MULOHAZALARNI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Nazarov, X.E.; Eshkobilova, G.N. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada boshlang’ich matematika ta’limda o‘quvchilarning rost va yolg’on mulohazalar haqidagi bilim, ko‘nikma va malakalarini shakillantirish uchun, o‘quvchilar berilgan mulohazalardan rost va yolg’on mulohazalarni tanlab olishni va ularning qanday o’qilishini o’quvchilarda shakllantirish hamda, rost va yolg’on mulohazalarini o’rgatish metodlari, shakllari haqida materiallar bayon etilgan.