ФАРИДИДДИН АТТОРНИНГ МАШҲУР ТАСАВВУФИЙ АСАРЛАРИ ВА УНДА КОМИЛ ИНСОН ҒОЯСИНИ АКС ЭТИШИ - Матмуратов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақола, Фаридиддин Атторнинг машҳур тасаввуфий асари “Илоҳийнома” асари таҳлил этилади, бу асардаги нафсингни ўлдиролсанг - оламни эгаллайсан, агар Худо йўлига лойиқ бўлсанг, ҳою ҳавас йўлини тарк эт, хайратнинг охири кўринмайди, сен ҳайрат олами ичра ғарқсан, бахт ва бахтсизлик ҳақидаги тушунчаларинг бўш ва бемаъни, ташла бу хаёлларни каби масалалар таҳлил этилади.
Keywords: «Аёл садоқати»; «Аёл ишқи»; «Бектош ва Робиа»; «Сулаймон ва чумоли»; «Кўкармасдан бурун мева берган дарахтлар»; «Ит ва суфий»; «Иброҳим Адҳам ва дарвиш»