ЎҚУВЧИ ТАЛАБАЛАРНИНГ ИЛМИЙ ДУНЁҚАРАШИ, МАДАНИЯТИ ВА ТАРБИЯВИЙ РИВОЖЛАНИШИДА АСТРОНОМИЯНИНГ ЎРНИ - Холбоева, Н.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу ишда астрономия ўқитилишини ўқувчи талабалар илмий дунёқарашини шаклланишидаги аҳамиятли томонлари кўрсатиб ўтилган. Шунингдек, кенг масштабли фикрлаш қобилиятларини ривожланишида космик фазодаги жараёнларни ўрни кўрсатилган.
Keywords: ер; қуёш; коинот; планеталар; дунёқараш; маданий тарбия; компьютер моделлари; кузатиш; фикрлаш