КРЕДИТ ТАЪЛИМ ТИЗИМИНИ ЖОРИЙ ЭТИШДА ПРОФЕССОР-ЎҚИТУВЧИЛАРНИНГ РОЛИ - Ашурова, Д.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ҳар бир педагогнинг асосий мақсади, аввало, педагогик маҳорати орқали ўз индивидуаллигини намоён этиш, интерфаол таълим методлари воситасида дарсларда мустақил фикрлаш маданиятини шакллантириш ва бу орқали талабалар фаоллигини ошириш масалаларидан иборатдир. Ўқув машғулотларини кредит-модуль тизими асосида ташкиллаштириш педагогларнинг ҳам ўқув жараёнидаги ролини сезиларли даражада оширади.
Keywords: жаҳон таълим андозалари; педагогик маҳорат; модулли ўқитиш тизимида педагогик фаолият; ўқитувчиларнинг асосий вазифалари; ўқитувчининг баҳоловчи сифатидаги хусусиятлари