ХАРАКТЕРИСТИКА СРЕДСТВ И МЕТОДОВ РАЗВИТИЯ ОБЩЕЙ И СПЕЦИАЛЬНОЙ ФИЗИЧЕСКОЙ ПОДГОТОВКИ БАСКЕТБОЛИСТОВ - Авезбаев, А.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада ёш баскетболчиларнинг техник тайёргарлигини такомиллаштириш методологияси кўриб чиқилади ва асосланади, унинг моҳияти ўрганилган усулларни бажариш жараёнини фаоллаштириш ва уларни амалга ошириш учун шарт-шароитларни босқичма-босқич ўйин усулларига етказишдир. Олинган маълумотлар баскетболчиларнинг машғулот жараёнини энг самарали тузатишга ёрдам беради, бу эса баскетболчиларнинг рақобатдош фаолияти самарадорлигини янада оширади.