ISAJON SULTONNING “OZOD” ROMANIDA “AQL MANTIG‘I” (RATIO) VA “QALB TAMOYILLARI” (EMOTION) - Tashanov, K.; Ergashev, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada Yozuvchi Isajon Sultonning “Ozod” romanida badiiy so‘zning buyukligi, asardagi timsollar mohiyatiga singdirilgan inson umrining qadr-qimmati, bu g‘oyalarni ifoda etishda ijodkorning poetik mahorati masalalari “aql mantig‘i” (ratio) va “qalb tamoyillari” (emotion) munosabatlarida tahlil etiladi.