«ГҮЛНАРА» ҲӘМ «ЖАМАН БАЛА» (Б.Қайыпназаровтың «Гүлнара» ҳәм Т.Мәтмуратовтың «Гүл қыстырсам сүмбил шашыңа» қосықларының халық қосықларына айланыў өзгешеликлери) - Баўатдинова, C. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Шоирлар Б.Қайипназаровнинг «Гулнора» ва Т.Матмуратовнинг «Гул қистирсам сумбул сочингга»» («Ёмон бола») қӳшиқларининг халқ қӳшиқларига айланиш хусусиятлари, «Ёр кутиш» мотивидаги, «Ёмон бола»даги лирик қаҳрамонларнинг образини яратишдаги маҳорат масалалари, матндаги концепт тушунчалари кенг таҳлил қилинган. Лингвопоэтик жиҳатдан қӳшиқ матнларида сӳз маъноларининг қӳлланилиши маҳорати таҳлил қилинди.
Keywords: мотив; лирик қаҳрамон; концепт; матн; радиф; миллий колорит; риторика; образ; диалог; монолог